Když špagetovou dýni upečete (většinou se peče přepůlená) a vnitřek lehce načechráte
vidličkou, dužina se před očima promění v dlouhé špagety. Ty pak můžete podávat stejně
jako klasické špagety s masovými koulemi, pestem či boloňskou omáčkou, případně z nich
tvořit a smažit placky či hash browns.
Špagetovou dýni nemusíte loupat, protože se jí pouze dužina.
Troubu předehřejte na 190℃, horkovzduch na 170℃.
Dýni podélně rozpulte a lžící ji zbavte semínek.
Vnitřek potřete olivovým olejem.
Vložte dýni na plech řezem vzhůru a pečte cca 45 minut.
Dýně je správně upečená ve chvíli, kdy ji půjde snadno vidličkou dělit na vlákna připomínající
špagety.
Takto připravené špagety můžete podávat s oblíbenou rajčatovou omáčkou nebo jim dopřát
sýr a křupavou slaninu a připravit jednoduchý a nebesky chutný pokrm. Skvěle vás v
podzimním čase zahřeje.